گروت سیمانی:
گروت سیمانی یک مخلوط تشکیل شده از سیمان پرتلند معمولی و بسیار ریز با آب است. البته در ساخت گروت سیمانی می توان از ماسه و یا افزودنی استفاده کرد. گروت سیمانی منبسط شونده یک ترکیب با مقاومت اولیه و نهایی بالا و زودرس می باشد. البته این خاصیت ها به دمای آب و و هوا دارد. گروت منبسط شونده به صورت پودری خشک بسته بندی می شود. این گروت اماده مصرف است. در هنگام ترکیب با آب دارای ویژگی انبساط حجمی است که در دو مرحله اتفاق می افتد. انباسط اولیه و ثانویه. انبساط اولیه به هنگام ترکیب با آب است. و در نتیجه گازها می باشد. انباسط ثانویه در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات می باشد. انبساط اولیه در 15 تا 30 دقیقه اتفاق می افتد. انبساط ثانویه در طی یک تا دو روز.
ساختار مولکولی و ترکیب شیمیایی گروت ها به گونه است، که پس از اجرا توان جذب نیروهای وارده را دارد. نیروی وارده به گروت اجرا شده به بخش زیر کار منتقل می شود. ملات و گروت موجب مقاومت های مطمئن و مطلوبی می شود. با استفاده از گروت می توان اتصال پایداری بین ملات و گروت و سازه ایجاد کرد.
گروت اپوکسی:
در این نوع گروت بر خلاف گروت های سیمانی، از رزین های اپوکسی و پودر فیلر استفاده می شود. گروت اپوکسی بسیار با دوام می باشد. استفاده از این نوع گروت باعث می شود خروجی کار بسیار صاف و بدون لکه باشد. گروت اپوکسی نسبت به گروت های سیمانی مزیت های بهتری دارد. همچنین در ترکیبات آنها مواد سخت کننده ، عمل آورنده آمین و دانه بندی سیلیسی وجود دارد.
مزایای گروت اپوکسی:
- سخت شدن سریع سازه (میزان سرعت وابسته به دمای محیط دارد)
- چسبندگی بالا به سطوح فلزی و بتن
- مقاومت بالا در برابر ارتعاشات شدید
- مقاومت بالا در برابر ترکیب های شیمیایی
- مقاومت مکانیکی بالا
موارد مصرفی گروت اپوکسی:
- استفاده در زیر سری های فولادی
- استفاده در زیر صفحه ستون ها و تراز ماشین های سنگین
- پر کردن فضای بین سطوح بتنی و فلزی
- کف سازی برای نصب کاشی و سرامیک
خصوصیات مهم گروت اپوکسی:
- مقاومت ، دوام و عمر بالا
- انتخاب رنگ دلخواه برای گروت با استفاده از فیلر و یا پر کننده
- مقاوم در برابر ضربه های وارده سنگین